RONDO-LEHDEN MUSIIKKIMATKA MILANOON - LUKIJAMATKAT RONDO-LEHDEN MUSIIKKIMATKA MILANOON RONDO-LEHDEN MUSIIKKIMATKA MILANOON

Puccinia ja Rossinia La Scalassa Rondon musiikkimatkalla

Rondon matkalla Milanoon on mahdollisuus tutustua maailmankuulun La Scala -oopperatalon tuoreeseen antiin sen kaikkein omimmassa italialaisessa ohjelmistossa.

Ensimmäisenä iltana koemme Giacomo Puccinin La Rondinen, jonka uuden tuotannon johtaa La Scalan ylikapellimestari Riccardo Chailly ja ohjaa Irina Brook. La Rondine on Puccinin tuotannossa erikoisasemassa, sillä siitä piti alun perin tulla operetti Wieniin. Ensimmäinen maailmansota kuitenkin tuli väliin, ja teos sai oopperamuodossaan kantaesityksensä Monte Carlossa. Puccinin musiikissa operettimainen eleganssi ja melodisuus yhdistyivät sota-ajan ilmapiiriä henkivään melankoliaan ja tuskaan. La Scalan lavalle astuu eturivin italialainen solistikunta, johon kuuluvat Mariangela Sicilia, Rosalia Cid, Matteo Lippi, Giovanni Sala ja Pietro Spagnoli.

Gioachino Rossinin oopperasarja palaa monen vuoden tauon jälkeen La Scalaan, ja huhtikuussa se täydentyy säveltäjän viimeiseksi jääneellä mestariteoksella Wilhelm Tellillä. La Scala esittelee teoksen ensimmäistä kertaa alkuperäisenä ranskankielisenä versiona, jossa korostuu grand opéran suureellisuus kuoroineen, baletteineen ja historiallisine aiheineen. Sävelkielessä on myös Rossinilla uutta romanttista herkkyyttä. Tuotannon ohjaajana on Chiara Muti ja kapellimestarina Rossini-spesialisti Michele Mariotti. Nimiroolin laulaa Michele Pertusi. Arnoldin tenoriroolissa on Dmitry Korchak ja hänen rakastettunaan Mathildena Marina Rebeka.

Matkalla mukana Rondo-lehden päätoimittaja Harri Kuusisaari, joka esittelee ohjelman.

 

RONDO-LEHDEN MUSIIKKIMATKA WIENIIN - LUKIJAMATKAT RONDO-LEHDEN MUSIIKKIMATKA WIENIIN RONDO-LEHDEN MUSIIKKIMATKA WIENIIN

Wienin oopperakevään huiput ja Concertgebouw-orkesteri Musikvereinissa!

 

Rondon musiikkimatkalla keväisessä Wienissä on mahdollisuus kokea kaksi huippuesitystä, Mozartin Figaron häät ja Wagnerin Lohengrin Wienin Valtionoopperassa ja Klaus Mäkelän johtaman Amsterdamin Concergebouw-orkesterin konsertin Musikvereinissa.

Wienin Valtionooppera aloitti viime keväänä Figaron häillä uuden Mozartin Da Ponte -oopperoiden sarjan, jonka ohjauksesta vastaa Barrie Kosky. Se sai innostuneen vastaanoton teatterillisessa elävyydessään ja ensemble-hengessään. Kapellimestari Philippe Jordan päivittää orkesterin ainutlaatuista Mozart-perinnettä, ja solisteina laulavat Davide Luciano (kreivi Almavina), Federica Lombardi (kreivitär), Slávka Zámečníková (Susanna), Philippe Sly (Figaro) ja Isabel Signoret (Cherubino).

Kauden uutena tuotantona on Wagnerin Lohengrin, jonka kapellimestarina on syvällisenä Wagner-spesialistina tunnettu Christian Thielemann. Ohjaus on Jossi Wielerin. Solisteina ovat David Butt Philip (Lohengrin), Malin Byström (Elsa von Brabant), Martin Gantner (Terlamud), Anja Kampe (Ortrud) ja Georg Zeppenfeld (kuningas Heinrich).

Klaus Mäkelä aloittaa maailmankuulun Amsterdamin Concertgebouw-orkesterin ylikapellimestarina 2027 ja toimii siihen saakka sen taiteellisena partnerina. Rondon matkalla on mahdollisuus nauttia yhteistyön hedelmistä Musikvereinin Kultaisen salin suurenmoisessa akustiikassa. Teoksena on Mahlerin kolmas sinfonia.

Matkan musiikillisen annin lisäksi tutustumme Wieniin kaupunkikiertoajelulla ja Vanhankaupungin kävelykierroksella sekä vierailemme Pyhän Tapanin tuomiokirkossa ja Belvederen palatsissa. Vierailulla Haus Der Musik -museossa kuulemme Wienin filharmonikkojen historiasta ja mestarisäveltäjien elämästä.

Matkalla mukana Rondo-lehden päätoimittaja Harri Kuusisaari, joka esittelee ohjelman.