Vuoden 2020 maailmannäyttelyn isäntäkaupungissa Dubaissa aistit eksoottista kulttuuria yhdistettynä kansainväliseen tunnelmaan. Täällä kohtaavat vanha arabialainen ja huikea moderni arkkitehtuuri, värikkäät soukit kapeine kujineen ja valtavat ostoskeskukset kansainvälisine liikkeineen sekä vanhat beduiiniperinteet ja nykypäivän uusimmat innovaatiot.

Vaikka Dubai tunnetaan nykyään erityisesti ennätyksellisen suurista ja korkeista rakennuksistaan ja modernista ilmeestään, elää kaupungissa edelleen vahvasti myös perinteinen Lähi-idän kulttuuri. Matkan aikana tutustummekin syvemmin Arabiemiraattien historiaan ja perinteisiin. Kaikkialta maailmasta tuleviin innovaatioihin meidät puolestaan johdattaa vierailu Expo 2020 -maailmannäyttelyssä. Teemme myös päiväretken maan pääkaupunkiin Abu Dhabiin, jossa näemme upean Sheikh Zayedin moskeijan sekä Louvre-museon. Matkan päätteeksi ihailemme Dubain kaupunkikuvaa maailman korkeimmasta rakennuksesta, Burj Khalifasta käsin.

Ei lähtöjä myynnissä tällä hetkellä. 
Tilaa tästä ilmoitus kun seuraavat matkat tulevat myyntiin.Lisää kohteita

RONDO-LEHDEN MUSIIKKIMATKA PARIISIIN - LUKIJAMATKAT RONDO-LEHDEN MUSIIKKIMATKA PARIISIIN RONDO-LEHDEN MUSIIKKIMATKA PARIISIIN

RONDO-LEHDEN MUSIIKKIMATKA PARIISIIN 7.-11.5.2023

Elegantti ja boheemi Pariisi kutsuu Rondon lukijoita keväiselle musiikkimatkalle, joka tarjoilee kolme huippuesitystä.

Säveltäjä Thomas Adèsin ja koreografi Wayne McGregorin The Dante Project oli viime vuonna balettimaailman merkittävimpiä uutuuksia. Se sai ylistävät arviot, kun se kantaesitettiin Lontoossa. Kolmiosainen teos kulkee Danten Jumalaisen näytelmän mukaan helvetistä kiirastulen kautta paratiisiin, ja on visuaalisesti häikäisevä ja musiikillisesti vetoava. Adès itse johti Helvetti-osan Radion sinfoniaorkesterin konsertissa viime vuonna. Tuolloin moni kuulija huokaisi, että kunpa näkisi koko baletin. Nyt se on mahdollista, kun maailman parhaisiin kuuluva Pariisin oopperan baletti ottaa sen toisena seurueena ohjelmistoonsa. Myös Wayne McGregor on suomalaisille tuttu – viimeksi hänen teoksensa Tree of Codes nähtiin Helsingin juhlaviikoilla, ja se oli suuri menestys.

Händelin Ariodante on barokkioopperan juhlaa, se sopii erinomaisesti Pariisin oopperan vanhaan, loistokkaaseen Garnier-teatteriin. Esteettisestä tyylistään tunnettu ohjaaja Robert Carsen teki aiemmin Pariisin oopperalle Alcinan. Nyt vuorossa oleva Ariodante on talon kauden tapauksia! Musiikinjohto on Harry Bicketin, ja orkesterina soittaa The English Concert. Päärooleissa laulavat Emily D’Angelo, Olga Kulchynska, Luca Pisaroni ja Christophe Dumaux.

Matkan kolmantena esityksenä kuulemme Pariisin orkesteria akustisesti suurenmoisessa Filharmonian salissa. Orkesterin ylikapellimestarina on uusi suomalainen tähti Klaus Mäkelä, joten nyt on hieno tilaisuus kuulla heidän yhteistyönsä hedelmiä. Ohjelmassa on Shostakovitshin Leningrad-sinfonia ja Rahmaninovin Paganini-rapsodia, solistina pianisti Beatrice Rana.