OK-Matkat -Ohjelmalliset kaupunkilomat Ohjelmalliset matkat KUUKAUDEN-KOHDE keisarien-valtakunta-peking
Kiinassa kaikki on suurta, ja kaikki on toisin. Vuosituhantinen historia, Kiinan keisarien perintö ja eri dynastioiden värikkäät vaiheet ovat muovanneet tätä suurta maata, jossa menneisyys kietoutuu nykyhetkeen ja uuden vuosituhannen elämään. Peking on portti kiehtovaan maahan, jossa melkein kaikki on ”maailman suurinta”. Keisarien valtakunnassa koet ja näet hämmästyttävän Kiinan muurin – yhden maailman seitsemästä ihmeestä, Kielletyn kaupungin Lohikäärmevaltaistuimineen, Tian’an Menin eli Taivaallisen rauhan aukion. Ihmettelet loputonta ihmisvilinää kaduilla, katselet polkupyöräriksoja, haistelet katukeittiöiden tuoksuja, herkuttelet Pekingin Ankalla, maistelet aitoa kiinalaista teetä. Ostosmahdollisuudet ovat rajattomat, merkkiliikkeistä tavarataloihin, joista löytyy aivan kaikkea mahdollista.
Matkaohjelma:
1. päivä yölento Pekingiin
2. päivä Tervetuloa Kiinaan
3. päivä Taivaallisen rauhan aukio – Kielletty kaupunki – Wangfujing ostoskatu
4. päivä Vapaata aikaa tai lisämaksusta tiibetinbuddhalaisia pyhättöjä
5. päivä Yksi maailman seitsemästä ihmeestä - Uskomaton Kiinan muuri
6. päivä Kesäpalatsin rauhaa
7. päivä Omaa aikaa – ostoksia – yhteinen Pekingin Ankka -illallinen
8. päivä Omaa aikaa tai riksa-ajelu hutongeissa
9. päivä Kotimatka
TK1764 Helsinki - Istanbul 18:50-23:40
TK 088 Istanbul - Peking 02:05-16:10
TK 089 Peking - Istanbul 00:50-06:35
TK1761 Istanbul - Helsinki 08:50-11:35
8 yötä Peking: Sunworld Hotel Wangfujing ****
Matkaohjelman mukaiset kuljetukset
Aamiainen päivittäin
3 lounasta
1 illallinen
Iltalento Helsingistä Turkish Airlinesin reittilennolla Istanbulin kautta Pekingiin.
Saapuminen Pekingiin iltapäivällä nopin klo 16.00. Passintarkastuksen jälkeen siirtyminen opasteita (matkalaukun kuvaa) seuraten junaan, joka kuljettaa matkatavarahalliin. Paikallisopas on vastassa Matka-Agentit –kyltin kanssa tulohallissa. Bussikuljetus lentoasemalta kaupunkiin. Majoittuminen ydinkeskustassa sijaitsevaan Sunworld-hotelliin. Lepoa lennon rasituksista.
Retki Taivallisen rauhan aukiolle ja Kiellettyyn kaupunkiin. Vaikuttavaa ja laajaa Taivaallisen rauhan aukiota ympäröivät monet tärkeät hallintorakennukset kuten Työläisten kulttuuripalatsi, Kiinan kansallismuseo ja Suuri kansanpalatsi. Keskellä aukiota seisoo yli 30metriä korkea Kansan sankareiden muistomerkki sekä Mao Zedongin hautamausoleumi. Muureilla ympäröidyn Kielletyn kaupungin arkkitehtuuri noudattaa tarkasti kiinalaisia fengshui-periaatteita. Alue on rakennettu pohjois–etelä-suuntaisesti, kuten muukin Peking. Kaikki alueen tärkeimmät rakennukset on suunnattu etelään auringon kunniaksi. Rakennusten ja juhla-aukioiden järjestys kuvastaa keisarillista valtaa ja korostaa yksilön vähäpätöisyyttä. Sisään Kiellettyyn kaupunkiin mennään Keskipäivän portin kautta. Kielletty kaupunki toimi keisarien asuin- ja hallintopalatsina, josta laajaa Keskustan valtakuntaa hallittiin lähes 500 vuoden ajan. Lounas, jonka jälkeen kävelykierros hotellin läheisyydessä, Wangfujing-ostoskadulla.
Vapaata aikaa Pekingissä omia löytöretkiä varten tai lisäretkipaketin ostaneille vierailu 1600-luvun lopulta peräisin olevassa Lama-temppelissä, joka on tärkeimpiä lamalaisia (tiibetinbuddhalaisia) pyhäkköjä Tiibetin ulkopuolella. Siellä on eräs maailman korkeimmista seisovista Buddha-patsaista, joka on veistetty valkoisesta santelipuusta. Retkipakettiin sisältyy lounas.
Retki Kiinan muurille noin 60 km päähän Pekingistä, vuoristomaisemassa sijaitsevalle Juyongguanin näköalapaikalle. Muurin tarkoituksena oli suojella Kiinaa ja sen pääkaupunkia Pekingiä. Juyongguianista avautuu uskomattomat näkymät tälle Ming-dynastian aikaan rakennetulle Kiinan muurille, joka kiemurtelee rinteillä aina tuhansien kilometrien päähän kaukaisuuteen. Tätä yhdeksi maailman seitsemästä ihmeestä kutsuttua mahtavaa rakennelmaa pääsee ihailemaan kävelemällä muurin päällä. Retkellä vieraillaan myös Ming-haudoilla eli Ming-dynastian keisarien hautalaaksossa, jonne on haudattu 13 Ming-kaudella (1368-1644) hallinneista keisareista sekä käydään Cloisonnen soluemalitehtaalla ja helmimarkkinoilla. Päivän aikana lounas.
Vierailu keisarinna Dowager Ci Xin ihanassa kesäpalatsissa kaupungin laitamilla, kauniin Kunming-järven rannalla. Palatsi toimi aikoinaan Qing-dynastian keisarillisen perheen lomapaikkana. Ranskalaiset ja brittiläiset sotilaat tuhosivat palatsin toisen oopiumisodan aikana vuonna 1860, minkä jälkeen keisarinna Dowager Ci Xi rakensi palatsin uudelleen. Joulukuussa 1998 UNESCO sisällytti kesäpalatsin maailmanperintö-luetteloonsa. Kesäpalatsi julistettiin 'kiinalaisen maisemapuutarhasuunnittelun mestariteokseksi'. Kukkuloiden ja avovesien luonnollinen maisema yhdistyy tyylikkäästi elementteihin, kuten paviljonkeihin, halleihin, palatseihin, temppeleihin ja siltoihin, jolloin muodostuu harmoninen kokonaisuus, jolla on erinomaisen uljas esteettinen arvo. Veneristeily Kunming-järvellä, lounas päivän aikana.
Omaa aikaa tutustua Pekingin rajattomiin mahdollisuuksiin ja käydä vaikka ostoksilla. Illalla yhteinen Pekingin Ankka -illallinen. Pekingin ankka on suosittu, klassinen ruokalaji, joka on saanut Kiinassa lähes kansallissymbolin aseman. Ruokalajilla on pitkä historia, sillä jo Ming-dynastian aikaan 1400-luvulla Pekingin ankka oli yksi hovin ruokalistan vakioannoksista. Ankka valmistetaan siten, että sen liha pysyy mehukkaana, mutta nahasta tulee herkullisen rapea.
Vapaapäivä tai lisäretkipaketin ostaneille tutustuminen Pekingiin riksa-ajelulla ja lounas kiinalaisessa kodissa. Vieri viereen rakennettujen asumusten välillä risteilevät kapeat, vehreät kujat. Keskustan perinteisiä asuinalueita hutongeja on rakennettu jo 1200-luvulta lähtien. Nimitys juontaa alkujaan ajalta, jolloin asuinalueen määritelmänä käytettiin vedenottokaivoa eli hutongia. Ajan kuluessa nimitys laajeni tarkoittamaan kaivoa ympäröiviä kortteleita ja niiden välissä kulkevia katuja ja kujia. Viime vuosina hutong-alueita on tuhoutunut uudisrakentamisen myötä ja siksi niitä pyritään suojelemaan erilaisin säädöksin. Retkipakettiin sisältyvä lounas kiinalaisessa perheessä. Illalla myöhään check out hotellista ja kuljetus lentokentälle.
Paluulento Pekingistä lähtee klo 00.50, yölento Istanbuliin, koneenvaihto ja Helsinkiin lento laskeutuu ennen puoltapäivää.
Kuinka Kiinan viisumi haetaan ?
Suomen kansalainen tarvitsee viisumin matkustaessaan Kiinaan. Haemme matkan hintaan sisältyvän viisumin puolestanne. Lähetämme lisätiedot ja lomakkeet teille noin 2 kk ennen matkan alkua. Tarvitsemme dokumentit toimistoomme noin 1 kk ennen matkaan, passi, johon viisumi on leimattu, palautetaan noin 2 viikkoa ennen matkan alkua.
Viisumihakemusta varten tarvitaan:
Aikaero
Kello on kesäaikana 5 tuntia ja talviaikana 6 tuntia edellä Suomen aikaa.
Juomavesi
Juo vain pullotettua vettä, jota saa helposti useista paikoista, vesijohtovesi tulee keittää kunnolla ennen kuin sitä voi juoda.
Kieli
Mandariinikiina. Parhaiten pärjää suomen kielellä ja elekielellä, sillä kiinalaiset ymmärtävät huonosti englantia.
Sähkövirta
Sähkövirta on kuten Suomessa eli 220/240 volttia / 50 Hz. Suomalainen pistoke käy hotelleissa.
Tapakulttuuri
Vanhempia ja ikää kunnioitetaan suuresti. Hymyily on suotavaa ja malttiaan ei pidä menettää, sillä se merkitsee kiinalaiselle kasvojen menettämistä. Kiinalaiset kättelevät usein, mutta muu fyysinen kontakti ei ole soveliasta. Valokuvaaminen on yleensä sallittua, paitsi joidenkin nähtävyyksien sisätiloissa. Kiinalaiset osaavat englantia heikosti, parhaiten selviää elekielellä ja hymyllä.
Terveys ja turvallisuus
Tarkistathan maakohtaiset rokotus- ja terveysmääräykset hyvissä ajoin ennen matkaa. Suomen terveysviranomaisten suositus on, että kaikilla tulisi olla suoja vähintään jäykkäkouristusta, kurkkumätää, tuhkarokkoa, vihurirokkoa, sikotautia ja poliota vastaan. Myös A- ja B-hepatiittirokotuksen hankkimista suositellaan yleisesti lähialueillekin. Lisätietoa rokote.fi / thl.fi
Vuoden 2020 maailmannäyttelyn isäntäkaupungissa Dubaissa aistit eksoottista kulttuuria yhdistettynä kansainväliseen tunnelmaan. Täällä kohtaavat vanha arabialainen ja huikea moderni arkkitehtuuri, värikkäät soukit kapeine kujineen ja valtavat ostoskeskukset kansainvälisine liikkeineen sekä vanhat beduiiniperinteet ja nykypäivän uusimmat innovaatiot.
Vaikka Dubai tunnetaan nykyään erityisesti ennätyksellisen suurista ja korkeista rakennuksistaan ja modernista ilmeestään, elää kaupungissa edelleen vahvasti myös perinteinen Lähi-idän kulttuuri. Matkan aikana tutustummekin syvemmin Arabiemiraattien historiaan ja perinteisiin. Kaikkialta maailmasta tuleviin innovaatioihin meidät puolestaan johdattaa vierailu Expo 2020 -maailmannäyttelyssä. Teemme myös päiväretken maan pääkaupunkiin Abu Dhabiin, jossa näemme upean Sheikh Zayedin moskeijan sekä Louvre-museon. Matkan päätteeksi ihailemme Dubain kaupunkikuvaa maailman korkeimmasta rakennuksesta, Burj Khalifasta käsin.